Error 503 Backend fetch failed - Again !

Discussion in 'Free Hosting' started by nishan, Oct 10, 2014.

  1. nishan

    nishan Member Prime Account

    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Same issue which was solved last week popping up again
    Error 503 Backend fetch failed
    The front end web seems to be working. But cannot save anything on WP admin panel.
    Server - XO2
    Please see
    Regards
     
  2. gonlinex

    gonlinex New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    this was happening to me quite a few times on several accounts, for some reason in my logs; it's using one of my isp's ips and not my ip. it also loads very slow which is bad if i'm trying to publish something. everyone else who visits is fine, no faults. i've tried a tracert check and it seems to take too long to respond on some of them.

    this occurred when i was switching accounts moving files/deleting files from them; i guess it's x10's countermeasure to a lot of activity done in a short period of time??
     
  3. nishan

    nishan Member Prime Account

    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    No actually I just saw on another thread x10 has installed varnish server and this seems to be giving issues in all free servers. Seem to be happening on database writes and not reads since the web sites are still functional though slow.

    Nothing much we can do until x10 figure out a fix for this
     
  4. gonlinex

    gonlinex New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    well it seems that everything is fine on my other account. gets my ip correct, no slow loading, etc...maybe it's because of the server names and they're doing updates to the servers that actually need it?

    i'm on xo2 as well so it's probably that
     
  5. Dead-i

    Dead-i x10Hosting Support Ninja Community Support

    Messages:
    6,084
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
  6. gonlinex

    gonlinex New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    wooo it's fixed!!
     
  7. nishan

    nishan Member Prime Account

    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    no its not. Issue still remains in XO2. :(
     
    • Agree Agree x 1
  8. aquari11

    aquari11 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
  9. nishan

    nishan Member Prime Account

    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    It issue was not there for the last few hours. Started again X02 :banghead:
     
  10. aquari11

    aquari11 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Why was varnish, the most likely culprit here even installed when everything was working fine before that. Staff not busy enough with complaints ? :whistling:
     
  11. essellar

    essellar Community Advocate Community Support

    Messages:
    3,295
    Likes Received:
    227
    Trophy Points:
    63
    Because caching significantly lowers hardware requirements and cost (assuming it's working properly, of course). Meaning, essentially, that Free Hosting can continue to be free (and ad-free).
     
    • Like Like x 1
  12. ou7l4w

    ou7l4w Member

    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    XO1
    Error 503 Backend fetch failed
    Backend fetch failed

    Guru Meditation:
    XID: 10551643

    Varnish cache server
     
  13. caftpx10

    caftpx10 Well-Known Member

    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    63
    I think the status part of the site should be stickied on the sub-forum so people are aware of the issue and don't need to keep on creating threads about it.
     
  14. aquari11

    aquari11 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I thought that was what Cloud Flare was supposed to do ?? No, wait, its broke also.
     
  15. caftpx10

    caftpx10 Well-Known Member

    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    63
    Cloudflare works fine, however a few things are broken for it.
    I assume that Varnish is there to make it even faster (extra caching).
     
  16. aquari11

    aquari11 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yeah, such as i cant sign up on it at all.
     
  17. caftpx10

    caftpx10 Well-Known Member

    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    63
    The main problem I'm having with it is that I cannot turn on development mode, which means changing an image on my site won't update the cache (I don't think purging the cache works either) so I have to change the IMG src and the image file name.
     
  18. aquari11

    aquari11 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Oh well, if everything worked well, this service would cost $20 a month :lol:
     
  19. webbrewe

    webbrewe Member

    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Sites are actually significantly slower as a result and front ends are throwing the error too. I assume this is also the reason stylesheet changes don't surface immediately (as they used to).
     
  20. caftpx10

    caftpx10 Well-Known Member

    Messages:
    1,486
    Likes Received:
    106
    Trophy Points:
    63
    I think somewhere in the forum it was mentioned that Varnish was installed.
     

Share This Page