Map has Java error

Discussion in 'Free Hosting' started by newleafp, Jan 26, 2017.

  1. newleafp

    newleafp New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I first created a site using SiteBuilder, with a map at http://newleafpottery.x10host.com/Contact/ and it still works fine (at this address).

    PROBLEM:
    I have since transferred the newleafpottery.com domain to x10hosting. When I access http://newleafpottery.com/Contact/ the map has a Java error. Opening the Developer's Console in Chrome, I see this:
    js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:34 Google Maps API error: MissingKeyMapError https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#missing-key-map-error
    _.lb @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:34
    (anonymous) @ common.js:54
    (anonymous) @ common.js:196
    c @ common.js:50
    (anonymous) @ AuthenticationService.Authenticate?1shttp%3A%2F%2Fwww.newleafpottery.com%2FContact%2F&callback=_xdc…:1

    and this:
    Google Maps API warning: NoApiKeys https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#no-api-keys
    eB.j @ util.js:210
    (anonymous) @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:136
    (anonymous) @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:47
    (anonymous) @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:39
    (anonymous) @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:47
    _.G @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:46
    (anonymous) @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:47
    _.v @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:31
    yc @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:47
    (anonymous) @ js?v=3.exp&sensor=false&libraries=places:136

    All Greek to me. Can anyone help?
     
  2. caftpx10

    caftpx10 Well-Known Member

    Messages:
    1,529
    Likes Received:
    114
    Trophy Points:
    63
  3. keyston7

    keyston7 New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    It seems to be a missing Google Maps API problem.

    I followed the documentations to get an API from Google (at https://churchthemes.com/page-didnt-load-google-maps-correctly/)
    However, I can't find where to input the API which I received from Google into the map item in the web builder.
    I tried to look under the web builder's map item properties, but I could not find a place to input the Google API.

    Any ideas?
     

Share This Page