MySQL Problems on Stoli? Follow this tutorial!

Discussion in 'Free Hosting' started by mr kennedy, Dec 6, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mr kennedy

    mr kennedy Member

    Messages:
    524
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Hey what's up guys? I had some free time today and I just created this tutorial for all the people that are on the stoli server.

    WARNING! HUGE RESOLUTION: 1280x1800!

    http://img456.imageshack.us/img456/2798/stolimysqlguidesy6.png

    Tutorial for popular scripts:

    [​IMG]
    BIG Thanks to misioooo for this

    1. Login to your cPanel
    2. Do my tutorial for MySql on my first post.
    3. Go to your File manager
    4. Go to your PHPBB2's Installation folder
    5. find config.php and edit it
    6. replace localhost with mysql.x10hosting.com
    7. save

    [​IMG]

    1. Login to your cPanel
    2. Do my tutorial for MySql on my first post.
    3. Go to your File manager
    4. on file manager, go to your Joomla's installation folder
    5. find your configuration.php on your Joomla's installation folder and click edit.
    6. find this:
    HTML:
    $mosConfig_host = 'localhost';	// This is normally set to localhost
    7. Replace 'localhost' with 'mysql.x10hosting.com'
    8. Save and see if your Joomla! works ;)

    [​IMG]

    1. Login to your cPanel
    2. Do my tutorial for MySql on my first post.
    3. Go to your File manager
    4. On File manager, go to your vBulletin's Installation folder
    5. go to 'Includes'
    6. find config.php and click edit
    7. find:
    PHP:
    $config['MasterServer']['servername'] = 'localhost';
    8. change localhost to mysql.x10hosting.com
    9. save

    more to come ;)

    [​IMG]
    BIG Thanks to ghosty for this (original post)

    1. Login to your cPanel
    2. Do my tutorial for MySql on my first post.
    3. Go to your File manager
    4. On File manager, go to your SMF's Installation folder
    5. Find Settings.php and click edit
    6. Find:
    PHP:
    ########## Database Info ##########
    $db_server 'localhost';
    7. Replace:
    PHP:
    ########## Database Info ##########
    $db_server 'mysql.x10hosting.com';
    8. Save

    [​IMG]

    1. Login to your cPanel
    2. Do my tutorial for MySql on my first post.
    3. Go to your File manager
    4. On File manager, go to your Wordpress' Installation folder
    5. Find wp-config.php and click edit
    6. Find
    PHP:
    define('DB_HOST''localhost');
    7. Replace with
    PHP:
    define('DB_HOST''mysql.x10hosting.com');
    8. Save

    [​IMG]
    1. Login to your cPanel
    2. Do my tutorial for MySql on my first post.
    3. Go to your File manager
    4. On File manager, go to your ZenCart's Installation folder
    5. Go to directory '/admin/includes'.
    6. find 'dist-configure.php' and click edit.
    7. find:
    PHP:
      define('DB_SERVER''localhost');
    8. Replace with 'mysql.x10hosting.com' and save.
    9.Go back up to your public_html folder
    10. go to folder '/includes/'
    11. find 'dist-configure.php' and click edit.
    12. find:
    PHP:
      define('DB_SERVER''localhost');
    13. Replace with 'mysql.x10hosting.com' and save.
    ______________________________________________________________
    Hey, If any of you guys can make tuts for editing config files of popular scripts like WordPress and PHPBB and SMF and etc etc, you can help the guys on stoli by creating a tut on how so that we can compile it with a common config editing index. ;)

    P.S.: I am dgenx210 ;)

    Feedbacks are very warmly welcome

    EDIT: Ok I am willing to provide support BUT PLEASE PLEASE, browse the whole thread before asking another question

    Thank you
     
    Last edited by a moderator: Dec 13, 2007
  2. casnet

    casnet New Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi there

    How do I edit scripts. I used fantastico to install my joomla.
     
  3. mr kennedy

    mr kennedy Member

    Messages:
    524
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    ok. I'll try to find out and reply with the answer as soon as I find it ;)
     
  4. misioooo

    misioooo New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can use File Manager in cPanel. Right-click on file to edit and select Edit :D
    In case of phpBB2 you must edit file config.php in main forum directoery. Just replace localhost with mysql.x10hosting.com :D

    I did it like tutorial said - and guess what - my forum now works! Thanks for this tutorial :D
     
  5. mr kennedy

    mr kennedy Member

    Messages:
    524
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    no problem, and I'm linking your post for PHPBB2 ;)
     
    Last edited: Dec 6, 2007
  6. casnet

    casnet New Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks
    Edit:
    is mysql still down
     
    Last edited: Dec 6, 2007
  7. mr kennedy

    mr kennedy Member

    Messages:
    524
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    why? it's not working?
     
    Last edited: Dec 6, 2007
  8. casnet

    casnet New Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Never mind it is working now, thanks for the help
     
  9. JustBringIt

    JustBringIt New Member

    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow man thanks for this tutorial. I was having a problem accesing my DB but now its all fixed. Thank you very much :)
     
  10. mr kennedy

    mr kennedy Member

    Messages:
    524
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
  11. Jarryd

    Jarryd Community Advocate Community Support

    Messages:
    5,534
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    48
    Nice tutorial, should have been posted in off-topic or tutorials section i believe though.
     
  12. Livewire

    Livewire Abuse Compliance Officer Staff Member

    Messages:
    18,099
    Likes Received:
    209
    Trophy Points:
    63
    While that might've been where it shoulda gone, it actually is doing its job quite well posted in Free Hosting as well - mine was giving a DB problem and I saw this topic when I was hunting around to see if it was just me XD

    In any case this oughta get stickied then reposted by a mod in tutorials as well (maybe site management, assuming Corey doesn't post something like this in Server Alerts anyways).


    And it's times like this that I'm glad that even though my php code is the ugliest monstrosity I've ever had the displeasure of having to debug, that I was smart enough to put the mysql login's in their own includes (mostly for ease of transfer between localhost and x10, cause the login's were different). Made it a quick fix once I followed the tutorial to get the cpanel side of it working :)


    Thanks much!
     
  13. Alohran

    Alohran New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    A billion thanks on the tutorials ;), i was missing quite a silly detail xD.
     
    Last edited: Dec 6, 2007
  14. kemraj

    kemraj New Member

    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    this is my config on phpbb4 rc 8

    <?php
    // phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
    // Do not change anything in this file!
    $dbms = 'mysqli';
    $dbhost = '';
    $dbport = '';
    $dbname = 'can't tell you this';
    $dbuser = 'can't tell you this';
    $dbpasswd = 'can't tell you this';

    $table_prefix = 'php';
    $acm_type = 'file';
    $load_extensions = '';

    @define('PHPBB_INSTALLED', true);
    // @define('DEBUG', true);
    // @define('DEBUG_EXTRA', true);
    ?>

    as you can see their is no part of this file write local host could you tell me where it has to go please
     
  15. GamingX

    GamingX Executive Team

    Messages:
    6,355
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Nice tutorial. The SMF came in useful for me. Have anything for Joomla?
     
    Last edited: Dec 6, 2007
  16. powersports

    powersports New Member

    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    O M F G !!!

    You saved my life, when i saw that my site was f'd up I allmost freaked because I needed it for a semester project!!! THANK YOU SO MUCH!!!

    THANK YOU!!!

    YOUR A GENIUS!!!

    HAHAHHAh!!! it works again!!!
     
  17. Christopher

    Christopher Retired

    Messages:
    14,659
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Sticked since this is very helpful.
    Thanks!
     
    Last edited: Dec 6, 2007
  18. xHitmanx

    xHitmanx New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for this man. Now my SMF works right.
     
  19. Garlund

    Garlund New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey everyone, my MySQL is still offline. Been this way all day. I followed every trouble shooting step provided on this thread and the one created by Corey on what to do with going to the remote mysql and adding stoli.x10hosting.com, and changing 'localhost' to 'mysql.x10hosting.com'. Still saying MySQL offline. I don't wanna sound demanding, I totally appreciate free hosting ^_^ ; and Corey is da man! But I'm really stomped. If anyone has any other suggestions please let me know. Any troubleshooting will be greatly appreciated and followed 100%. Knowing me, its either my bad luck or my stupidity :eek:wned:.

    Also, if I posted this in the wrong area, I want to appologize in advance :) Honest mistake.

    Thanks again! x10hosting is the best!
    Edit:
    I'm sitting here thinking of stuff that I may need to do and I thought about this:

    Should I delete my current database and username, then start over again?

    Maybe this is why I still offline.... I'll try and post the outcome.
    Edit:
    Nope.... Didn't work...
     
    Last edited: Dec 7, 2007
  20. Corey

    Corey I Break Things Staff Member

    Messages:
    34,552
    Likes Received:
    181
    Trophy Points:
    63
    You tried creating a new database and it still does not work?

    Note: MySQL will appear offline until we update our status scripts to check the remote server.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page